Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polgárőrség

2008.01.10

 
 

Visz Polgárőr Egyesület

Az Egyesület elérhetőségei: Cím:Visz, Rákóczi u.32. E-mail: visz@  somogypolgaror.hu

A polgárőrség megalakulását (2005.szeptember 12.) az élet tette szükségessé. Balatonhoz közeli, csendes település  lévén jelentős külföldi tulajdonú  ingatlan található községünkben, melyet inkább csak nyaralónak használnak. Ezek könnyű prédának igérkeztek a besurranó tolvajok számára. Ugyancsak gyakorivá vált az idős emberek megtévesztése, akik hittek a jó megjelenésű, biztos fellépésű egyéneknek, amit gyakran ingóságaik eltulajdonítása bánt meg.

Az Egyesület megalakulása óta ezek a jelenségek majd teljes egészében megszüntek. Az éjszakai és nappali szolgálatok az idős emberek tájékoztatása szinte megszüntette a község lakóinak fenyegetettségét ezen a téren.

 Az  Egyesületnek 34 tagja van 28 férfi és 6 nő ez a falu lakosságának 16%-a. A tagok mindenkor becsületesen, fegyelmezetten teljesítik a rájuk bízott szolgálatot, amelyet az Egyesület titkára kordinál.

Nem termelő tevékenységet folytató szervezet lévén tagdíjból és támogatásokból tartja fenn magát. Nem kis segítséget nyújt ehhez az Önkormányzat, aki anyagi támogatáson kívül egy pihenőhelységgel is segíti a polgárőrők áldozatkész munkáját. A község vállalkozói között is akadnak támogatók, Pulai Jánosné és Kreisz András, akik fontosnak, hasznosnak tartják a szervezet működését, létét, adományaikkal nagyban hozzájárulnak ennek biztosításához.

 Az Egyesület felszereltsége még nem tökéletes, de a vezetés anyagi lehetőségeihez mérten folyamatosan javítja. Szükség lenne még esőkabátokra, mobiltelefonokra és a hidegebb időszakban megfelelő ruházatra is. Mindezek ellenére a tagok mindent megtesznek azért, hogy a vállalt szolgálatot legjobb tudásuk szerint, tisztességgel, becsülettel teljesítsék.

 A rövid múltra visszatekintő szervezet jó kapcsolatot épített ki a megyei és szomszédos Egyesületekkel. Részt vett és részt kíván venni azok rendezvényein. Szeretné ismereteit bővíteni a polgárőr élet területén, hogy még eredményesebb munkát tudjon végezni a község és lakóinak érdekében.

                                             

Visz Polgárőr Egyesület vezetése

 

Polgárőrség vezetője:Barabás Gyula

Polgárőrség titkára:Bíró Klára